Efterbehandling

Wilno Rustfri ApS - Om os - Efterbehandling

Efterbehandling / overfladebehandling af rustfrit stål

_______________________________________________________________________________________________________________________

Hos Wilno Rustfri byder vi også på totalløsninger, når det handler om efterbehandling af det rustfrie køkkeninventar, vi producerer. Nedenfor kan du læse om de mest efterspurgte typer af  efterbehandlinger, vi bruger for at give produktet den finish, som passer ind i kundens smag og omgivelser.

Elektropolering

Kaldes også elpolering og er en metode, der involverer elektrokemi, der giver en polering af overfladen. Elektropolering er en proces, der foregår i et stærkt koncentreret syrebad,  hvori emnet sænkes.

Sandblæsning

Sandblæsning er en proces, der bliver anvendt til afrensning af bla. stål. Sandblæsning bliver i stort omfang brugt til afrensning af store stålkonstruktioner der efterfølgende skal overfladebehandles for at opnå en god finish og undgå korrosion.

Glasblæsning

Ved glasblæsning “blæser” man glasperler ud over overfladen. Glasblæsning kan anvendes til flere formål, men bliver ofte brugt til at afrense forskellige emner eller give slutprodukter en flot finish. Ved at anvende glasblæsning giver det en eksklusiv, mat overflade.

I forhold til sandblæsning er glasblæsning mere skånsomt. Hvor sandkorn har skarpe kanter, er glasperler kugleformede og derfor mere skånsomme. Glasperlerne virker ikke slibende og efterlader en flot ensartet overflade.

Pulverlakering

Pulverlakering er, som navnet antyder, lakering med pulver. Det foregår på den måde, at de emner, der skal lakeres først og fremmest rengøres og forbehandles. Herefter bliver pulveret elektrostatisk opladet, så det pågældende emne der skal lakeres, tiltrækker pulveret.

Bejdsning

Formålet ved bejdsning af rustfrit stål er at fjerne anløbninger fra overfladen. Anløbningerne kan stamme fra svejsning og hæftning, men kan også være fra slibestøv fra en skære- eller slibeskive.